ボンゴレロッソの作り方 │ Vongole rosso

ボンゴレロッソの作り方 │ Vongole rosso

【材料】
・オリーブオイル 大さじ1.5
・にんにく 1かけ
・あさり 150g程度
・白ワイン 60ml
・ホールトマト缶 1/2缶
・塩 ひとつまみ~
・茹で汁 適量(大さじ2くらい~)
・パスタ 80~100g
・イタリアンパセリ 適量
・オリーブオイル 適量

【準備】
・あさりの砂抜きをしておく
・にんにくをスライスする
・ホールトマトを潰してすじや皮などがあれば取り除く

【作り方】
1. フライパンにオリーブオイル大さじ1.5・スライスしたにんにくを入れて弱火にかける
2. にんにくの周りがふつふつとしてきたらごく弱火にし、じっくりにんにくの香りをオイルに移す
3. にんにくが軽く色づいたら、砂抜きしたあさり・白ワイン60mlを加えて蓋をし、中火にして蒸し煮にする
4. あさりの殻が開いたら2~3分そのまま煮詰め、潰したホールトマトを加えてさらに煮詰める
5. 10~15分ほど、1/2くらいのかさになるまで煮詰め、塩ひとつまみを加えておく
6. 塩分濃度1%くらいの沸騰したたっぷりのお湯でパスタを茹でる
7. 表示時間より1分ほど短く茹で、ソースと合わせ、茹で汁で濃度を調整し、塩で味を調える
8. お皿に盛り、お好みでイタリアンパセリ・オリーブオイルをかけて出来上がり

該当記事:https://www.ikashiya.com/entry/vongole-rosso

↓using translation software.

[Material]
*1.5 tablespoons olive oil
*1 clove of garlic
*Clams about 150 g
*White wine 60 ml
*Canned whole tomatoes 1/2 can
*A pinch of salt ~
*Boiling water (about 2 tablespoons)
*Pasta 80 ~ 100 g
*Fresh Italian parsley
*Olive oil as needed

[Preparation]
*Remove the sand from the clams.
*Slice the garlic.
*Crush the whole tomato and remove the sinew and skin if there are any.

[How to make it.]
1.Add 1.5 tablespoons of olive oil and the sliced garlic in a pan and cook it on low-heat.
2.When the surrounding of the garlic starts to bubble, turn down the heat to a very low heat, and slowly transfer the scent of the garlic to the oil.
3.When the garlic lightly browns, add the clams with the sand removed and 60 ml of white wine. Cover the lid and steam it over medium-heat.
4.After the shells of the clams open, boil them down for 2 to 3 minutes. Add the crushed whole tomatoes and boil them down further.
5.Simmer it for around 10 to 15 minutes until the volume becomes around 1/2 then add a pinch of salt.
6.Boil the pasta in plenty of boiling water with a salt content of around 1%.
7.Boil it for around 1 minute shorter than the listed time. Mix it with the sauce. Adjust the concentration with the boiling water and season it with salt.
8.Serve it on a plate, add Italian parsley and olive oil if you’d like and it will be complete.

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